Camarasa es prepara pels actes commemoratius del centenari de la construcció de la Central Hidroelèctrica

Des d’aquesta imatge dels primers anys de la central hidroelèctrica de Camarasa … a aquesta actual, han transcorregut 100 anys. Ara i per tal de celebrar aquest centenari de la construcció de la presa, l’Ajuntament de Camarasa i Endesa han preparat un seguit d’actes que començaran el proper 6 de juny  amb la inauguració de l’exposició “Camarasa 1917-1923. Temps d’avenços tecnològics i de lluita obrera” produïda per l’associació Motius de Camarasa amb la historiadora Dolors Domingo al capdavant. Per l’empresa privada propietària ara de la central, la mostra i la celebració d’aquest centenari és una gran oportunitat per explicar la importància de la central tant a nivell tecnològica, com a nivell social.

Amb la inauguració de l’exposició el pròxim 6 de juny, l’Ajuntament de Camarasa donarà el tret de sortida a un seguit d’actes que aniran des de rutes guiades pel municipi fins a dinars populars emulant els de l’època de la construcció, amb l’objectiu de recordar que va significar la construcció de la presa, tan a nivell municipal, la població va créixer exponencialment durant els anys de la construcció, coma nivell social ja que va ser a Camarasa on es van iniciar els moviments sindicalistes que van donar peu a la vaga de la canadenca amb la que posteriorment es va establir la jornada laboral de les 8 hores.

Durant els mesos de commemoració els visitants que ho desitgin també podran realitzar visites al recinte de la central que acull l’exposició en visites concertades amb l’espai orígens.

L’acte inaugural tindrà lloc el dia 6 de juny a les 17 de la tarda i tots els assistents hauran de fer una confirmació prèvia d’assistència a l’Ajuntament de Camarasa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.