Camarasa celebra el “Ranxo del Vaguista” recordant l’inici de la Vaga de la Canadenca

Camarasa ha celebrat aquest diumenge el segon “Ranxo del Vaguista”, una festa que naixia l’any passat en el marc dels actes de commemoració del centenari de l’inici de la Vaga de la Canadenca. Fa tot just 101 anys els obrers que treballaven en la construcció de la central hidroelèctrica d’aquest municipi de la Noguera van iniciar una vaga amb la que es va aconseguir, entre d’altres drets, l’actual jornada laboral de 8 hores.

La Vaga de la Canadenca va suposar un abans i un després en els drets dels treballadors i Camarasa ha posat en valor, un any més,  l’origen d’aquesta efemèride amb un ranxo popular tot recordant els recaptes solidaris que es van realitzar per ajudar als treballadors en vaga. El ranxo ha estat elaborat gràcies al voluntariat i ha conservat la recepta de l’any passat.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, la vicepresidenta Estefania Rufach i autoritats locals han visitat el recinte on s’hi ha elaborat aquest ranxo uns minuts abans que camarasins i camarasines cassola en mà s’enduguessin unes racions, en total han estat prop d’un miler. Talarn ha destacat que el  “Ranxo del Vaguista” serveix com a eina per fer poble i recordar la història.A

La bona acollida de la celebració fa que aquesta hagi arribat per quedar-se i formi part dels dies assenyalats al municipi de Camarasa.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.