Amb un arc i unes fletxes, al més pur estil Robin Hood aquests joves caçadors surten el cap de setmana a Alòs de Balaguer amb una mètode de caça més tradicional. En el seu dia van deixar a una banda el rifle i van provar aquesta variant de la caça.

Vinguts de Martorell, Barcelona i Valls, conflueixen a Alòs de Balaguer per apuntar-se al coto de caça i posar en pràctica aquest sistema de caça.

A diferència de la caça convencional amb rifle, fer-ho amb arc obliga al caçador a ser més sigil·lós i escurçar distàncies amb la presa. Requereix de destresa, concentració i molta paciència. El que amb el fusell poden ser 100 o 150 metres, amb l’arc implica tenir l’objectiu entre 7 i 20 metres de distància.

Pels caçadors resulta més estimulant i genera més adrenalina ja que t’obliga a entrar més en contacte amb l’animal i amb la mateixa natura. Has de conèixer molt més les costums de les  preses i la seva anatomia. El fet que sigui una caça tan selectiva implica que només s’aconsegueixin entre 3 i 4 preses a l’any. A més asseguren que amb aquest mètode l’animal pateix menys.

A Catalunya actualment hi ha uns 300 caçadors que utilitzen arc i fletxa dels gairebé 53.000 caçadors federats, una xifra que ha baixat molt en els darrers anys i que està lluny dels 120.000 que hi havia ara fa uns 20 anys.

Tot i que no està ven vista des d’alguns sector, els cotos defensen que la caça controlada és una eina imprescindible per frenar la superpoblació de porcs senglars i altres animals salvatges. Es per aquests motius que cada cop més s’obren batudes excepcionals per salvar els camps de la voracitat d’aquests animals.

Avui sortim posar en pràctica la caça amb arc a les afores d’Alòs de Balaguer, en una zona freqüentada per porcs senglars. Els caçadors es col·loquen en posició i esperen a que aparegui l’animal. Avui tocarà esperar, esperar, i esperar. La paciència és un requisit indispensable en aquesta disciplina. La paciència i la perseverança ja que avui sembla que tornarem a casa amb les mans buides.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.