Els Bombers de Balaguer recuperen dos vehicles històrics del parc

El parc de Bombers de Balaguer ha engegat un projecte per recuperar els dos primers vehicles dels que van disposar des de la seva creació fa uns 40 anys. Es tracta de dos vehicles històrics i emblemàtics com l’autoescala “GMC” i el vehicle cisterna “BARREIROS”. Un patrimoni que ara volen mantenir com a part de la memòria històrica de la ciutat.

L’actuació se centra bàsicament en la rehabilitació i restauració estètica dels vehicles i hi participen tots els integrants del Parc de Bombers en les hores lliures.

Aquests vehicles històrics van arribar a Balaguer arran del Pla Marshall, el programa que va impulsar els Estats Units per ajudar a la recuperació econòmica d’Europa després de la Segona Guerra Mundial.

Es tracta de dos vehicles molt especials per als cos de Bombers de Balaguer ja que es van utilitzar per treballar en totes les actuacions de rescat i incendis des dels primers dies. El  vehicle cisterna, que era de titularitat municipal, també estava destinat a altres usos per a la ciutat.

Dues joies de l’automoció que  a part de quilòmetres i serveis,  també acumulen moltes anècdotes i històries.

Un cop recuperats, els vehicles s’exposaran a la zona d’entrada del parc per tal de que siguin visibles per als visitants. És per això que s’ha pavimentat la superfície d’exposició i també es farà una coberta de fusta per protegir-los de la meteorologia. L’actuació compta amb el suport de la Diputació de Lleida.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.