El Banc d’Aliments de la Noguera atén prop de 1.500 persones durant el 2016

Banc Aliments. Trobada AgentsLes entitats i de les persones voluntàries que contribueixen a fer possible el projecte Banc d’Aliments Àgape-Aliments Solidaris de la Noguera van fer una trobada aquest divendres a la tarda al Consell Comarcal.

La presidenta del Consell Comarcal, Concep Cañadell, va aprofitar per agraïr a totes les entitats i persones voluntàries la seva col·laboració i, especialment, el seu compromís solidari amb Àgape, que es visibilitza en la seva implicació amb la feina del dia a dia.

Les entitats referents del Programa Àgape són el Consell Comarcal de la Noguera, Càritas i Creu Roja, que gestionen i tiren endavant el dia a dia d’aquest banc d’aliments solidaris de Balaguer  i la Noguera. També destaquen com a col·laboradors essencials La Caixa i l’Ajuntament de Balaguer. A més a més, hi tenen un paper important totes les escoles i instituts de Balaguer, L’Estel, el Grup de Monitors Lluís Garrofé, i aquest any per primer cop la Comunitat Islàmica de Balaguer, ja que tots ells amb les seves recollides d’aliments han contribuït a poder ampliar el nombre de persones beneficiàries.

El director dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, Josep Lluís Bonet, va exposar el balanç de l’any 2016 del projecte Àgape, que es resumeix en un total de 1.499 persones beneficiàries, totes elles derivades dels Serveis Socials, de Càritas o de Creu Roja, que treballen de manera coordinada. Pel que fa al volum d’aliments, s’han distribuït un total de 130.840 Kg, i d’aquests 54.494 provenien de les campanyes de recapte i altres col·laboracions, com donacions de particulars, d’empreses, de supermercats de Balaguer i altres entitats. La resta de quilos provenien de la Unió Europea. Tots aquests aliments es distribueixen al Centre de Distribució d’Aliments de Balaguer, ubicat al carrer Girona.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.