Balaguer se suma a les Jornades Europees d’Arqueologia

Des del Museu de la Noguera s’ha organitzat la xerrada ‘Descobrint la plaça Sant Salvador des de l’arqueologia’ pel divendres 14 de juny

Els dies 14, 15 i 16 de juny se celebren arreu Catalunya les Jornades Europees d’Arqueologia, i per aquest motiu una vintena de museus i jaciments arqueològics obren les seves portes per oferir experiències úniques i difondre el patrimoni cultural del país.

En el cas de Balaguer, des del Museu de la Noguera s’ha organitzat la xerrada ‘Descobrint la plaça Sant Salvador des de l’arqueologia’, aquest proper divendres dia 14 de juny, i que anirà a càrrec de Carme Alòs Trepat, directora del Museu de la Noguera. Les obres de millora urbanística de la plaça Sant Salvador de Balaguer han tornat a posar al descobert les restes arqueològiques que es conserven sota la plaça, i en aquest sentit la xerrada pretén donar a conèixer la importància d’aquestes restes i com l’arqueologia ens ajuda a explicar la història de la ciutat.

Les JEA suposen una oportunitat per conscienciar i familiaritzar el públic europeu sobre l’arqueologia i els seus reptes. A partir d’esdeveniments originals i festius, els visitants podran descobrir el patrimoni arqueològic, a través de visites a espais excepcionalment oberts al públic, xerrades amb els protagonistes de l’arqueologia, o la realització de tallers i activitats per a tota la família. A més, i coincidint amb les JEA, arriba la tercera temporada de l’Arqueopòdcast, el pòdcast divulgatiu del Museu d’Arqueologia de Catalunya amb la col·laboració de l’Arqueoxarxa. L’espai sonor català de referència sobre arqueologia, el qual comptarà amb una dotzena d’episodis centrats al voltant de l’Antiga Roma, la bioètica i els enclavaments medievals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.