Balaguer retrà homenatge a Carner Ribalta durant el 2023

La capital de la Noguera ha programat diversos actes per commemorar el 125è aniversari del naixement de l’escriptor i el mig segle de la publicació ‘Les fades de Mormur’

Cinquanta anys després de la publicació de ‘Les fades de Mormur’ de Josep Carner-Ribalta, les vuit protagonistes del llibre tornaran a cobrar vida a la ciutat de Balaguer. Ho faran en forma d’escultura en vuit punts de la part baixa del centre històric. Un per cada fada. Es tracta d’una iniciativa per commemorar el mig segle de vida de la publicació però també un homenatge a Josep Carner Ribalta qui enguany compliria 125 anys.

El conjunt escultòric durà el segell de l’artista lleidatana Sara Pons Arnal i es presentarà el dia 16 de juny en el marc de la nit de les llegendes. Al setembre, durant la festa dels Encontats, la ciutat tornarà a recordar l’escriptor i les seves protagonistes més fantàstiques amb una visita teatralitzada pels vuit punts on es trobaran les estàtues de les fades.

Els actes commemoratius continuaran durant el mercat del llibre infantil i juvenil que la capital de la Noguera que se celebrarà durant el mes de setembre amb la presentació de la reedició del llibres ‘Les fades de Mormur’ que també tindrà la seva versió infantil. D’aquesta manera es vol retre homenatge a l’escriptor des de la seva ciutat natal, i deixar-hi l’empremta de la seva obra a través de diverses disciplines artístiques.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.