Balaguer presenta el cicle “Any dels Llops” basat amb la novel·la “Els Llops” de l’escriptor Francesc Puigpelat

Balaguer es convertirà durant el 2019 en terra de llops gràcies al  cicle “Any dels Llops” que ha ideat la Biblioteca Margarida de Montferrat juntament amb el Museu Comarcal de la Noguera i el Centre Excursionista de Balaguer. Es tracta d’un projecte que maridarà literatura, història i natura i que té el llibre del balaguerí Francesc Puigpelat, “Els Llops”, com a fil conductor.  El cicle, que s’allargarà durant tot l’any 2019, començarà  al mes de gener amb un club de lectura del llibre i que comptarà amb la presència de l’autor balaguerí.

A partir de la publicació s’ha dissenyat un programa d’activitats que combinarà conferències amb rutes a peu per conèixer els llocs que surten a la novel·la, una ruta literària que permetrà abordar temes que tracta el llibre com la construcció del Canal d’Urgell, la Batalla del Segre o fins i tot la Guerrà d’Àfrica.

El cicle també vol ser un homenatge a Francesc Puigpelat un dels autors balaguerins més reconegut i premiats a nivell nacional.

La novel·la “Els Llops” de l’autor balaguerí va ser publicada l’any 2005 i va guanyar el premi Carlemany de novel·la.  L’escriptor balaguerí compta amb una àmplia bibliografia amb obres com “Roger de Flor”, “L’artilleria de Mr. Smith”, “La segona mort de Jesús de Natzaret” o “Apocalipsi blanc” amb la que va guanyar el premi Josep Pla l’any 1999.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.