Balaguer, pendent dels pactes

Vuit candidatures aspiraven a liderar l’Ajuntament de Balaguer durant els pròxims 4 anys i 10.799 balaguerins estaven cridats a les urnes per definir la formació del nou consistori. Finalment la participació va ser del 62,48% amb  6.749 persones que van anar a votar i van decidir la nova composició del ple.

Un ple més fragmentat que mai amb 6 forces representades i un empat de regidors de les dues formacions més votades, Convergència i Unió i Esquerra Republicana.

El partit encapçalat per Josep Maria Roigé continua sent la força més votada però perd dos regidors, fet que els obliga a haver de pactar per continuar governant.

Des de la formació també destaquen la majoria sobiranista actual al consistori, de 9 a 12 regidors.

Molta alegria la que es va viure diumenge al vespre a la seu d’Esquerra Republicana de Catalunya a Balaguer ja que per primer cop a la seva història, la formació té l’alcaldia a l’abast. Amb 5 regidors i empatats amb CiU són els millors resultats que ha aconseguit mai la formació a la capital de la Noguera que s’havia postulat com a alternativa de govern.

La davallada més forta és la que s’ha endut el Partit Socialista que ha perdut la meitat de regidors, passant de 6 a 3 i amb el 17 per cent dels vots. Tot i això no descarten pactar amb altres formacions per aconseguir un govern estable.

Qui entra amb força a l’Ajuntament és la coalició de la CUP i Procés Constituent amb 2 regidors fet que valoren molt positivament des de la formació.

Els altres partits que s’estrenaran al consistori són C’s i Ara Sí amb 1 regidor de cada formació.

Queden fora de l’Ajuntament el Partit Popular i Iniciativa. Joan Maria Molins, líder dels populars no repetirà com a candidat.

Pel que fa a les altres poblacions de la Noguera. A Artesa de Segre Mingo Sabanés tornarà a ser alcalde després de que Esquerra Republicana de Catalunya hagi aconseguit la majoria al consistori amb 8 regidors i els altres 3 per Convergència i Unió.

A Ponts, Esquerra també va ser el partit més votat amb 6 regidors seguit de Convergència i Unió amb 5.

Al Consell Comarcal Convergència i Unió i Esquerra Republicana empaten a 9 diputats comarcals i el partit socialista n’aconsegueix 1. La participació a la comarca va ser del 67%.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.