Balaguer obre les primeres jornades d’Arqueologia i Paleontologia de Ponent

Els resultats de les darreres intervencions als jaciments del cretaci superior de l’Espinau (la Noguera), l’abric Pizarro (Àger), la Roca dels Bous (Camarasa) o de la Cova Gran de Santa Linya han obert avui les ponències de les primeres Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de Ponent, que se celebren aquest divendres i dissabte a Balaguer i Lleida.

L’objectiu d’aquestes jornades és posar en contacte investigadors per tal que puguin intercanviar experiències i punts de vista. Durant aquests dos dies s’analitzaran i es donaran a conèixer els resultats de les intervencions dutes a terme a les comarques de Lleida al llarg del quadrienni 2011-2014. Així ho ha explicat el director general d’Arxius i Biblioteques, Museus i Patrimoni del departament de Cultura, Joan Pluma, qui ha afegit que la previsió és que aquestes jornades tinguin continuïtat.

Pluma ha destacat que, tot i la contracció que ha sofert l’activitat arqueològica privada a causa del descens dels projectes urbanístics, la salut del sector més vinculat a la recerca i investigació continua sent bona. En aquest sentit, ha explicat que el Pla de Recerca del departament de Cultura ha permès tirar endavant 70 projectes vinculats a museus, centres d’investigació i universitats, així mateix ha dit que molts dels jaciments paleontològics de referència a Europa es troben a Catalunya, la qual cosa atrau molts professionals.

Pluma ha participat en l’acte inaugural de les jornades al costat del director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Balaguer, Miquel Aige.

Les últimes conferències d’avui (totes tenen una durada de 10 minuts) estaran dedicades a les darrers intervencions fetes al Pla d’Almatà, a l’entorn de l’antiga Santa Maria d’Almatà i al Castell Formós de Balaguer.

Les jornades continuaran demà al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal; comptem amb unes 80 persones acreditades i estan organitzades pel Departament de Cultura, la Diputació de Lleida i l’Institut Català de Paleontologia ‘Miquel Crusafont’.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.