Balaguer homenatja a les dones rurals de la ciutat

Balaguer va celebrar el passat dilluns dia 15 d’octubre un acte institucional per commemorar el Dia Internacional de la Dona Rural que es celebra des de l’any 1995 amb l’objectiu de donar visibilitat a la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural de les àrees rurals.

L’acte, presidit per l’alcalde de la ciutat Jordi Ignasi Vidal, va comptar amb la presència de 7 famílies de la ciutat que han participat en un projecte futur de l’Ajuntament en el que, amb el testimoni de diverses dones rurals de la ciutat, es vol posar en valor aquest figura i part del patrimoni humà de la ciutat.

Per posar especial èmfasi a aquest canvi generacional a l’acte també es va fer lectura d’una carta dirigida a una àvia dedicada al món rural i tres alumnes de l’escola Agrària de Vallfogona van explicar el seu testimoni al món de l’agricultura.

L’acte també va servir per presentar la mostra que acollirà la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Balaguer on s’exposa un recull de fotografies, utensilis i estris del món rural.

L’exposició ha estat possible gràcies a la col•laboració de l’Associació de Dones Rurals de Balaguer, presents també durant l’acte.

La mostra que acollirà la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Balaguer està acompanyada per cançons de pandero recollides a les Terres de Ponent i interpretades pel grup Krregades de romanços.


Informa: Miquel Àngel Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.