Balaguer habilitarà un espai al cementiri nou per enterrar-hi les persones difuntes de fe musulmana

En total, l’espai reservat al cementiri nou de Balaguer per a la comunitat islàmica tindrà una capacitat per a 36 difunts

La Paeria de Balaguer reservarà un espai al cementiri nou de la ciutat perquè persones de religió musulmana puguin ser enterrades segons el ritu islàmic. Es tracta d’una iniciativa que ja s’havia previst abans de la crisi del coronavirus, conjuntament amb la comunitat musulmana, però ara, la mesura s’ha accelerat a causa de la pandèmia de la covid-19 que ha provocat que no es puguin repatriar els difunts, la pràctica més habitual entre els practicants d’aquesta religió. El ritu islàmic contempla que les sepultures quedin sota terra i encarades direcció a la Meca.

Des de la Paeria han destacat que, igual que la resta de ciutadans de Balaguer, també la comunitat islàmica sufragarà les despeses derivades d’un enterrament i totes les taxes establertes en l’ordenança reguladora del servei de cementiri. En total, l’espai reservat al cementiri nou de Balaguer per a la comunitat islàmica tindrà una capacitat per a 36 difunts. Altres poblacions com Tàrrega, Bellpuig, Almacelles o la mateixa ciutat de Lleida també estan buscant solucions per poder atendre les necessitats de les persones que practiquen aquesta religió.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.