Balaguer evita el desnonament d’un centenar de famílies els últims 4 anys

L’ajuntament de Balaguer i la Plafatorma d’Afectats per la Hipoteca de la Noguera (PAH) han evitat en els últims quatre anys el desnonament d’un centenar de famílies de diferents pisos de la capital de la Noguera. Així ho va explicar el regidor de Serveis Socials, Joan Pla, al diari Segre el passat dimecres.

Segons el regidor, aquest centenar de desnonaments s’han paralitzat a través de negociacions entre el consistori, associacions, serveis tècnics i els bancs.

L’últim cas que s’ha solucionat és el d’una quinzena de famílies d’un bloc de la carretera de Camarasa que havien de ser desnonades el dia 16 de novembre i que ara podran accedir a un lloguer social després que l’ajuntament i PAH hagin aconseguit un acord amb Bankia (titular de l’edifici) perquè cedeixi els habitatges a l’Ajuntament i es destinin al lloguer social.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, es va mostrar satisfet per la notícia i va destacar que “tenim un problema habitacional greu i que un banc ens cedeixi aquests pisos és més que satisfactori”.

D’altra banda, el consistori treballa actualment en la rehabilitació de cinc pisos de titularitat municipal del carrer Sant Pere i Cadena que també se sumaran a la borsa de lloguer social. L’ajuntament de Balaguer ha invertit un total de 53.000 euros en la millora d’aquests pisos per reduir la problemàtica de falta d’habitatges. L’any 2017 ja es van arreglar uns altres quatre habitatges al nucli antic de Balaguer i per al 2019 preveu arreglar dos edificis més.


Informa: Redacció / Fotografia: BTV

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.