Balaguer es prepara per una nova edició de Fira Q

Enguany, Fira Q seguirà apostant pels sectors econòmics de la ciutat com són:

La construcció i l’habitatge, el comerç i els serveis, el producte de proximitat, la restauració i l’oci i el sector de l’automòbil ubicat en una carpa annexa al pavelló i on cada firma expositora presentarà, únicament, la novetat de la seva marca automobilística convertint-se en un saló Q.

Així, el visitant tindrà l’oportunitat de veure d’a prop totes aquelles novetats i primeres marques que caracteritzen aquest sector.

Fira Q esdevé la fira del territori per al territori i segueix apostant pel dinamisme de la mateixa convertint el certamen en un esdeveniment on contínuament hi passin coses… demostracions de productes, presentacions de novetats, desfilades, elaboracions de receptes … tot en els diferents escenaris preparats per acollir aquestes accions en cada sector determinat.

Un any més Fira Q no tancarà als migdies i oferirà concerts i audicions per tal d’oferir al visitant una estada ben agradable on compartir l’àpat del migdia. Un àpat conduït per l’associació gastronòmica Gastrobar de Balaguer.

Des de l’organització es manté la imatge del cartell un any més ja que plasma molt bé el contingut de la Fira identificant-la amb la Q només veient-la.

Per tal de posar en relleu els diferents productes propis del nostre territori, comptarem amb el sector de producte de proximitat, on la Diputació de Lleida hi col·labora activament amb la conducció de l’escenari gastronòmic on hi tindran lloc les diferents accions promocionals dels propis productors amb importants novetats com poden ser la presència conjunta dels productors de cervesa artesana de la Noguera que, agafats de la mà, presentaran un espai conjunt amb les diferents marques on es podran assaborir totes les varietats donant l’oportunitat de maridar aquesta beguda amb un bon tall de coca de samfaina que, un any més, serà present a la Fira amb la Mostra de coques de recapte i samfaina organitzada per l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell amb l’assistència d’una vintena de  forners de la ciutat i de la comarca.

Enguany per tal de promocionar, si s’escau, amb més força aquest àpat tan nostre que és la coca de samfaina, l’associació Gastronòmica organitzarà per al diumenge al matí un concurs de coques adreçat a tothom que ho desitgi i que vulgui presentar-se.

Només caldrà presentar la seva coca feta a casa i dur-la el diumenge al matí a la Fira i arran de migdia un jurat valorarà i premiarà les millors coques presentades al concurs.

També com a novetat gaudirem d’un nou producte  que ja és un referent per la important producció que s’hi està fent al nostre territori, la llet,  amb la presentació a la Fira de la Fundació Innovació Làctia Diferència 2 que està engegant un interessant projecte.

Enguany seguirem comptant amb les jornades d’apicultura organitzades pel departament d’ Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i L’associació d’Apicultors Lleidatans amb el tradicional concurs de Mels, que ja s’ha convertit en una jornada de referència dins el sector apícola.

En el sector de restauració i oci a part de presenciar l’elaboració de diferents receptes a mans dels principals cuiners de la nostra ciutat, gaudirem també, gràcies a la implicació de l’ Associació Gastrobar de Balaguer, del IV Concurs de Cuina de Proximitat de les Terres de Ponent que tindrà lloc el diumenge per la tarda, amb la novetat que enguany hi haurà d’haver present en la recepta un producte, la pera de Lleida, que la podran cuinar com desitgin. Cal destacar també l’assistència d’un jurat de gran prestigi encapçalat per Joel Castanyé, del restaurant la Boscana, Josep Ramon Cases, de la pastisseria d’autor Sucre i Disseny,  l’Enric Millà del restaurant el Dien i el guanyador dels concursos anteriors en Vitaly Dovzhenets .

Però no és tot… La Fira també oferirà l’espai per als més petits, el Petit Xef on a part d’elaborar senzilles receptes gastronòmiques, també podran esmorzar, el diumenge de forma saludable amb la introducció de la pera i podran aprendre a cosir, a preparar un atretzzo infantil per a fer-se fotos divertides, entre altres activitats.

Gaudirem, també, de xerrades més professionals en l’àmbit de la construcció i l’habitatge, temes com noves tècniques de pintures, administració de comunitats on line, ens ensenyaran a entapissar un moble, presenciarem una vivenda modular feta a gust del consumidor…

I en la vessant més comercial.. Fira Q seguirà presentant diferents desfilades amb les millors firmes comercials que un any més seran presents a la zona de comerç i serveis, així com també podrem presenciar noves plataformes web amb tecnologia 3D, xerrades de salut…

Destacar també que Fira Q treballa, edició darrera edició, per millorar  el certamen dotant-lo de contingut, amb l’ objectiu que sigui el més rendible possible per als expositors i també per oferir als visitants una experiència gratificant i profitosa.

L’objectiu de Fira Q Balaguer és convertir el pavelló durant el cap de setmana en un gran aparador on s’ hi resumeixi tot el contingut econòmic de les nostres Terres, avalada per les millors firmes expositores dels diferents sectors que presentaran les darreres novetats.

Cal destacar també la implicació amb la Fira de l’Associació de Comerciants de Balaguer que, per segon any consecutiu, premiaran els millors estands de cada sector, en el marc de la nit de l’expositor que tindrà lloc el dissabte al vespre al mateix bar de la Fira.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.