Balaguer entrega els premis Ziryab de narrativa breu i composició musical

Premis Ziryab (Foto: Ajuntament de Balaguer)

Premis Ziryab (Foto: Ajuntament de Balaguer)

‘De Gerb a Balaguer’, de Jordi Castellà, i ‘Margot’, d’Amanda Fandos, han estat les composicions musicals distingides ex aequo amb els premis Ziryab 2014. Mentre que en l’apartat de narrativa breu, el primer premi ha quedat desert i el segon ha estat per l’obra ‘A Balaguer no hi ha rucs’, de Roser Jurado. Els guardons es van entregar el passat dissabte durant un acte al centre cívic del carrer Miracle, en el qual van actuar els alumnes de l’Escola Municipal de Música.

L’Ajuntament va instaurar el 2012 aquests premis per tal d’ampliar el repertori de llegendes ambientades a Balaguer i composicions musicals que es llegiran i s’interpretaran durant la Nit de Llegendes que se celebra a finals de juny.

La resta de guardons en el concurs de Composició per a Conjunts Instrumentals Infantils van ser per ‘Divertimentos’, de Marian Márquez Ruiz, que es va endur el segon premi; ‘Petita Suite Estudi’, de Carles Prats, reconegut amb el tercer premi, i dos accèssits per a ‘Diurno’, de Emmanuel Pedroza i ‘Dansa de tardor’, de Gerard López.

Pel que fa al concurs de narrativa, el tercer premi va ser per a ‘La Brunilda i l’Ahmet’, de Núria Prats, i, en aquest cas, es van concedir tres accèssits: ‘Preparant l’escac al rei’, d’Oriol Solà; ‘Camí de Sant Jaume’, de Núria Giné, i ‘Dia de mercat’, de Joan Roqué. El jurat va destacar la qualitat de totes les obres presentades, però que “cap destaca sobre la resta”, per la qual cosa no es va atorgar cap primer premi, però sí es van concedir tres accèssits. El premis de narrativa tenen una dotació de 300, 150 i 100 euros, mentre que el de composicions musicals és de 600, 300 i 150 euros.

El jurat va destacar l’alt nivell de les obres que van concórrer al concurs: 9 en el cas de les composicions musicals i 16, en narrativa breu. El jurat estava presidit per l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, i integrat, en el cas del premi de narrativa, pels escriptors Eduard Ribera i Pep Molist, Eva Font, de la Biblioteca Municipal Margarida de Montferrat, i Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera. Mentre que el de composicions musicals, estava format pels especialistes Víctor Estapé Medinabeitia i Bernat Vivancos Farràs i Xavier Reyes i Robert Oró, de l’Escola Municipal de Música.

Les obres premiades en les tres edicions es publicaran en un llibre, que probablement veurà la llum per Sant Jordi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.