Balaguer celebrarà una nova edició del ‘Forma. Espais d’art contemporani’ amb un format reduït

El col·lectiu MITO és el convidat de la tercera edició amb la proposta ‘Is Memory an Algorithm?’

La ciutat de Balaguer celebrarà els dies 6, 7 i 8 d’octubre una nova edició de Forma. Espais d’Art Contemporani, enguany amb un format breu de l’esdeveniment per tal d’adaptar-se a la nova periodicitat del Forma, que passa a ser bianual.

Per aquesta tercera edició i primera del format Forma singular, es proposa un esdeveniment de cap de setmana, que començarà el divendres 6 d’octubre a les 19.30 h amb la inauguració a l’església de Sant Josep, i finalitzarà el diumenge dia 8 d’octubre al vespre.

Per a emmarcar aquest format breu en el context de la convocatòria, s’ha optat per convidar un dels artistes o col·lectius seleccionats en alguna de les edicions anteriors, i realitzar una proposta conjunta amb el comissariat i l’organització, treballant a partir de la conceptualització de l’edició anterior, ‘Balaguer, ciutat de memòria’.

En aquest sentit, s’ha convidat el col·lectiu MITO, format per Joan Deulofeu, Quim Bonastra i Enrique Baeza, els qual van participar en l’edició 2022 amb la proposta Monument, la qual estava situada al passeig de l’Estació. La seva proposta qüestionava el concepte de monument com a dipositari a l’espai públic de la memòria col·lectiva. A partir del treball amb lemes revolucionaris, amb Monument els artistes s’enfrontaven a una disjuntiva: la creació d’una memòria col·lectiva de les lluites, capturada i fagocitada per part dels mercats i els poders polítics, o la desactivació de la parcialitat, simplicitat i puresa del concepte monument. En aquest sentit, l’obra Monument era un antimonument, que a partir de la lliure interacció del públic amb la instal·lació, tenia com a finalitat formar noves aliances, noves relacions i noves subjectivitats.

En aquesta edició presenten la proposta ‘Is Memory an Algorithm?’ la qual estarà ubicada a l’església de sant Josep, al carrer del Miracle. La instal·lació proposa un espai per a la reflexió entorn a la dificultat d’historiar el present, i com ens hi enfrontem a partir de la sobreinformació que impera en el món actual.

D’altra banda i quant a les activitats paral·leles previstes, un any més la Fundació Sorigué col·labora amb el Forma. Enguany es farà una visita lliure a Planta, el mateix divendres abans de la inauguració amb dos torns, a les 17 i a les 18 h.

Una altra de les activitats paral·leles previstes és la taula rodona titulada ‘La conservació de la memòria’ a la plaça Comtes d’Urgell el dissabte a les 19 h, en la que participaran els membres de MITO Collective i les tècniques del Museu de la Noguera.

El programa d’activitats seguirà el diumenge a la tarda amb la cloenda, en la que es farà una sessió de música techno a càrrec d’A&B live, al carrer del Miracle a partir de les 19 h.

La instal·lació ‘Memory’ de MITO Collective es podrà visitar dissabte i diumenge de 10 a 14 h i de 17 a 20 h a l’església de Sant Josep.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.