Balaguer celebrarà l’Any Teresa Pàmies per commemorar el centenari del naixement de l’escriptora

La Paeria de Balaguer  i la Biblioteca municipal de la capital de la Noguera han presentat els actes que es duran a terme en el marc de l’Any Teresa Pàmies que es realitzaran a la ciutat  durant la tardor d’aquest any per tal de commemorar el centenari del naixement de l’escriptora balaguerina.

Els actes commemoratius començaran el 10 de setembre amb Pàmies com a protagonista de l’acte institucional de la diada. A més a més juntament amb la càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida s’han programat diferents activitats que viuran el seu punt àlgid al mes d’octubre quan s’estrenarà un espectacle amb l’escriptora com a fil conductor.

La Biblioteca Margadira de Montferrat serà l’encarregada de coordinar les diferents activitats que es realitzin dins del marc de l’Any Teresa Pàmies i acollirà, també al mes d’octubre, una exposició sobre l’escriptora.  Les activitats formaran part de l’any institucional Teresa Pàmies que ha decretat la Institució de les Lletres Catalans i el Departament de cultura de la Generalitat i per aquest motiu els actes de divulgació de l’obra de Teresa Pàmies s’exportaran a altres punts del territori.

Durant l’any Teresa Pàmies la ciutat també estrenarà una ruta literària repassant els escenaris que surten a l’obra de Pàmies i que clourà a la seva casa natal, actualment alberg de peregrins. Pel consistori balaguerí l’any Teresa Pàmies es una oportunitat immillorable per donar a conèixer l’obra de Teresa Pàmies tan a nivell acadèmic com a nivell popular tal i com ha afirmat el paer en cap de Balaguer Jordi Ignasi Vidal durant la presentació dels actes.

Teresa Pàmies va néixer a Balaguer al 1919 i va morir a Granada al 2012 a l’edat de 92 anys. Escriptor i  periodista amb un marcat perfil polític  Pàmies va rebre multituds de distincions d’entre les que destaquen la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya l’any 1984 i el premi nacional de les lletres catalanes l’any 2001.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.