Balaguer celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb l’espectacle “Com nos tornem” a la Biblioteca Margarida de Montferrat

 width=Balaguer celebrarà el proper 20 de març el Dia Mundial de la Poesia amb la representació de l’espectacle “Com nos tornem” a càrrec de Bubulina Teatre a la Biblioteca de Balaguer. L’acte tindrà lloc a les 20h i abans de l’inici de l’espectacle es llegirà la poesia commemorativa d’enguany de Rosa Fabregat “Poesia. Música de l’ànima, teixida amb paraules” que ha estat traduïda a vint llengües.

“Com nos tornem” és un espectacle de la companyia Bubulina Teatre on Isabel Castro és una perruquera d’origen murcià que recorre els casals d’avis i hospitals i, mentre explica la seva història, recita algunes perles del vell repertori d’embalat. Amb un estil entranyable i grotesc, la Isabel fa un repàs a la història de la poesia catalana i universal, de la més xarona a les darreres expressions polipoètiques: de Verdaguer a Apel·les Mestres, de Baudelaire a Lorca, de Teodoro Baró a Pablo Neruda. I la veterana artista no en té prou recitant: balla, canta, pentina el personal i ens explica la seva particular visió de què és la poesia.

Amb aquest espectacle, Gisela Figueras i Jordi Lara ens proposen redescobrir un repertori, el de les velles poesies d’envelat i d’aplec, i una escola interpretativa ja oblidada, la declamació.

La UNESCO va proclamar el dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia.


Informa: Redacció / Foto: Bubulina Teatre

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.