Balaguer celebra l’Any Teresa Pàmies amb un ampli programa d’activitats

La Paeria de Balaguer, la Biblioteca Margarida de Montferrat i el Museu de la Noguera han presentat aquest dimarts al matí el programa d’activitats de l’Any Teresa Pàmies a Balaguer en motiu del centenari del seu naixement justament en aquesta ciutat.

Els actes comencen aquesta setmana amb la exposició Teresa Pàmies: Tot és en els llibres, una mostra itinerant produïda per la Institució de les Lletres Catalanes que repassa la vida i obra de Pàmies. La seva comissaria, Montse Barderi, oferirà aquest divendres una visita guiada per l’exposició que serà oficialment inaugurada. La biblioteca destaca com un dels actes centrals d’aquesta celebració a la ciutat de Balaguer la ruta literària d’aquest diumenge.

La Paeria ha organitzat activitats dirigides a tots tipus de públics per donar a conèixer la figura de Teresa Pàmies com l’espectacle La Llibertat irrenunciable. Viure i escriure, l’espectacle infantil Hola, soc la Teresa: una viatge per la vida de Teresa Pàmies o el recital coses de la vida: a ritme de bolero.

Com a homenatge a aquest Any Teresa Pàmies, el Museu de la Noguera inaugurarà en plena Festa Major del Sant Crist l’exposició Crònica de la República. La Balaguer de Teresa Pàmies, una mostra produïda pel propi museu.

El Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, destaca la importància de la celebració que permet donar a conèixer la història de Teresa Pàmies i de la ciutat de Balaguer.

L’escriptor Josep Vallverdú dirigirà la xerrada Sentiment, ideari i llengua en Teresa Pàmies el dissabte 23 de novembre i el programa d’activitats de l’Any Teresa Pàmies a Balaguer finalitzarà el 16 de desembre amb la Tertúlia Literària  Gent del meu exili: història contra memòria.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.