Balaguer, al mapa europeu del tennis taula

Amb aquest punt aconseguit per la jugadora xinesa del Balaguer Villart Logísitic Yanlan Li es tancava un partit històric al pavelló Molí de l’esquerrà. Per primer cop en la trajectòria del club, Balaguer acollia una ronda de la ETTU Cup i a més ho feia amb una victòria local davant de l’equip polonès Optima Lublin amb un ajustat 3 a 2.  Un resultat que entrava dins dels càlculs de l’equip però que no per això deixava de ser emocionant.

Amb aquest resultat les balaguerines s’asseguraven que la ciutat tornaria a acollir la competició ja que en la quarta ronda, hi ha partit d’anada i tornada. Un fet que situa Balaguer en el mapa esportiu europeu i que des del consistori valoren positivament.

També des de la Generalitat destaquen la importància d’aquesta fita i de la promoció de l’esport femení en general.

L’equip format per Tingting Wang, YanLan Li i Anna Biscarri es va imposar a l’equip polonès davant d’un nombrós públic que va gaudir fins al final de l’exhibició del millor tennis taula europeu. Precisament el tema del nombre d’aficionats preocupa al club, que tot i que són conscients de que la gent els coneix, de vegades troben a faltar l’escalf de públic durant els partits.

Per posar remei a la falta de seguidors, des del consistori creuen vital promocionar l’esport de base per poder formar equips d’elit com és el cas del tennis taula.

Ara, ve la part complicada pel club, que després d’assegurar-se el pas de ronda, ha de trobar el finançament per fer el desplaçament i acollir el partit a casa.

Una bona part del finançament del club ve de patrocinis d’empreses privades com la del Josep Maria que després de la victòria no té paraules per descriure els seus sentiments.

I és que les balaguerines han fet història i volen continuar-la escrivint en la següent ronda. El pròxim rival sortirà dels equips repescats de la lliga de campiones de tennis taula, màxima divisió continental d’aquest esport.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.