Augmenten les violacions i els robatoris en domicilis a la demarcació de Lleida i disminueixen els homicidis i assassinats

 width=Les comarques lleidatanes han registrat en els nou primers mesos de l’any un total de 14.044 fets penals, xifra que representa un increment del 10,6% en relació amb el mateix període del 2017, segons dades del Ministeri de l’Interior. Els delictes contra la llibertat sexual han passat dels 102 entre gener i setembre de l’any passat als 109 d’aquest. En aquest àmbit, destaquen les 22 agressions sexuals amb penetració respecte a les 17 del mateix període del 2017. També creixen els robatoris amb força en domicilis un 6,2% i passen de 593 a 630. Aquest delicte augmenta a Lleida ciutat fins a un 85,6% i passa dels 160 robatoris en domicilis de l’any 2017 als 297 del 2018, entre gener i setembre. Per contra, disminueixen de 5 a 1 els homicidis i assassinats i a la demarcació de Lleida respecte a l’any passat. L’única víctima mortal es va registrar l’1 d’agost, quan un intern va matar-ne un altre al Centre Penitenciari de Ponent.

Pel que fa als robatoris amb violència i intimidació, se n’han registrat 283, un 1,8% més que en els primers mesos de l’any passat. Els nombre de furts es manté amb un lleuger increment del 0,2%. En concret, se n’han registrat 3.485, sis més que els nou primers mesos de l’any anterior. Una altra dada rellevant és l’augment del 14,6% de les subtraccions de vehicles a la demarcació, que han passat de les 103 a 118. En canvi, cauen un 24,6% els delictes relacionats amb el tràfic de drogues, que han passat dels 69 als 52 d’enguany.

Destaca també el descens dels delictes d’homicidi o assassinat. Entre gener i juny només se n’ha comptabilitzat un a les comarques de Lleida, mentre en el mateix període del 2017 van ser cinc. En canvi, creixen els homicidis o assassinats en grau de temptativa, passant de 8 als 9 d’aquest any. Pel que fa als delictes greus i menys greus de lesions i de baralles tumultuàries, se n’han comptabilitzat 148, sis més que el 2017. Així mateix, no s’ha denunciat cap segrest a la demarcació, seguint la mateixa tònica de l’any anterior.

Les dades sobre els fets penals publicades pel Ministeri de l’Interior s’obtenen de les que faciliten els diferents cossos i forces de seguretat que actuen a la demarcació (Mossos d’Esquadra, Policia de l’Estat, Guàrdia Civil i les policies locals).


Informa: ACN / Foto: Robatori en un domicili (Cos Mossos d’Esquadra)

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.