Augmentar alumnes, el repte de l’Escola Rural

Catorze alumnes han començat aquest dilluns el curs escolar a l’Escola Sol Naixent del ZER El Romaní de Cubells, a la Noguera. Després de que fa dos anys el municipi posés en marxa una campanya per captar noves famílies amb fills en edat escolar, aquest any en aquesta escolar rural estrenen llar d’infants. Una iniciativa que té també com a objectiu augmentar el nombre d’alumnes de l’escola.

Mentre alguns s’enyoren, altres tenien moltes ganes de començar el nou curs i veure als companys després dels mesos d’estiu.

En una escola rural, el mestre té un paper fonamental. El poc alumnat obliga a barrejar nens de diferents edats a la mateixa aula, un fet que permet als mestres posar en pràctica estratègies didàctiques no tradicionals i més inclusives.

Des del centre animen a les famílies a confiar en aquest sistema i que els municipis petits com Cubells puguin disposar d’escola per als seus infants.

El curs  2016-17 ha començat a Catalunya amb més d’un milió i mig d’alumnes matriculats, fet que suposa un creixement de prop de 8.000 alumnes més respecte el curs passat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.