L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Balaguer commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

Aquest any, degut a les restriccions per la contenció de la Covid-19 no poden fer cap activitat i han difós un text explicant la tasca de l’entitat

En motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer que es celebra cada 21 de setembre, des de l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Balaguer han difós un escrit per recordar aquesta data senyalada.

Amb la crisis que ha provocat la COVID, els projectes que es duen a terme des de l’ Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències de Lleida (AFALL) s’han hagut d’adaptar i readaptar a les peculiars circumstàncies.

Cal recordar que l’AFALL ofereix els seus serveis des del 2016 a Balaguer i comarca de la Noguera. El projecte dels Grups d’Ajuda Mútua es va iniciar amb el suport i  col·laboració dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera. Aquest servei va adreçat als cuidadors i familiars. Al 2018 es va inaugurar un local on s’ubica la seu de l’Associació a Balaguer, situat al c/ del Pont, 57, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balaguer. Amb l’apertura del local es va començar a oferir serveis d’estimulació cognitiva a les persones que tenen la malaltia. Al gener del 2019, amb l’objectiu d’estendre el servei, els Serveis Socials del Consell Comarcal conjuntament amb l’AFALL, es va iniciar servei per les famílies a Artesa de Segre, fent un Grup d’Ajuda Mútua un cop al mes. 

Com ja es tradició, el dia 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, sota el lema “La Dependència fora de la Llei”, on es reivindica els drets de les persones grans i l’estat actual de l’aplicació de la Llei de la Dependència. Aquest any, degut al moment incert que estem vivint no podem fer el que ens agradaria. Teníem previst, com ja és tradició, fer diferents actes de difusió i sensibilització: col·locar una taula informativa i petitòria al mercat de Balaguer, fer una xarrada informativa i de presa de consciència a Balaguer i a Artesa de Segre, on es parlaria sobre la importància de tenir una vida activa i plena. Ara per ara no això no és possible i per això fem aquest escrit, per commemorar aquest dia i no oblidar-nos que cada dia cal treballar activament per tenir un envelliment saludable i una bona qualitat de vida. Ara cal fer-ho amb més urgència que mai, ja que hi ha evidència que les persones majors de 65 anys estan sent un dels col·lectius més castigats per efectes dela COVID i dels confinaments, per això des de l’Associació, l’Ajuntament,els Serveis Socials del Consell Comarcal i el CAP volem enviar un missatge encoratjador.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.