Artesa de Segre celebra la 39a Matança del Porc del dimarts de Carnaval

Artesa de Segre celebra aquest dimarts la tradicional Matança del Porc al recinte de les sitges. Des de primera hora del matí, una trentena de voluntaris han treballat perquè un any més, i ja en van 39, aquest municipi de la Noguera pugui gaudir de la seva festa del dimarts de Carnaval.

Segons la tradició catòlica, el dimarts de Carnaval és un dia en què es pot fer un gran tiberi abans dels quaranta dies de dejuni estipulats per la quaresma. Avui a Artesa de Segre, s’han matat 4 porcs dels que en sortiran 350 quilos de llonganissa i 280 quilos de botifarra negra. El secret, unes quantitats mesurades abans de fer la barreja.

L’alcalde d’Artesa de Segre, Mingo Sabanés, ha volgut agrair la tasca de tots els voluntaris que col•laboren a mantenir la tradició.

Un cop fetes les llonganisses i la botifarra, es couran a la brasa i a les 5 de la tarda, en aquest mateix recinte, es repartiran els entrepans durant el berenar popular en el que hi assisitarà com a convidada especial, l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.