Arranca un nou Programa d’activitats de descoberta de la Serra Llarga-Secans de la Noguera

L’Ajuntament d’Algerri posa en marxa un programa d’activitats de descoberta a l’espai natural de la Serra Llarga-Secans de la Noguera. Aquest programa, que abasta el que resta d’any 2019, té vocació també de consolidar-se i perdurar en el temps. S’adreça als visitants, turistes i veïns d’aquest espai natural, i pretén donar a conèixer els seus valors culturals, paisatgístics i ecològics.

La primera activitat es durà a terme el 15 de setembre, i consistirà en un taller d’interpretació sobre petits mamífers. Acompanyats per especialistes en fauna, es donaran a conèixer quins són aquests animalons, com ratolins, musaranyes i talps de l’entorn de l’espai natural de la Serra Llarga-Secans de la Noguera, i els secrets que amaguen. Al seu torn, es mostrarà com es fa el seguiment científic d’aquest grup faunístic,i veurem de primera mà exemplars capturats amb trampes específiques no lesives.

Per als propers mesos, també s’han programat activitats de descoberta del patrimoni cultural, com n’és una sortida per visitar els trullets, on antigament s’havia guardat el vi. També es realitzaràuna ruta ornitològica per observar els ocells de secà, entre ells, aquelles espècies de més interès de conservació. Finalment, l’última activitat programada per aquest any, se centrarà en la geologia de la Serra Llarga, en la que s’interpretaran els materials geològics i l’orogènesi que s’hi ha donat.

El programa d’activitats, seguint la línia d’una aposta ferma per un Algerri viu, el promou l’Ajuntamentd’Algerri amb la coordinació de La Llena ambiental. Les activitats s’adrecen a tots els públics i són gratuïtes, tot i això, cal fer una inscripció prèvia (formulari online, correu electrònic o telèfon de contacte) i les places són limitades.

L’espai natural de la Serra Llarga – Secans de la Noguera, és un espai decaracterístiques singulars, ja que se situa en plena depressió Central limitant amb el Prepirineu. Aquest espai té una superfície total de 8.928 hectàrees i abasta sis municipis de la comarca de la Noguera, essent el terme d’Algerri el que té una superfície major, amb prop de 2.900 hectàrees incloses en l’espai. L’espai és una excel·lent mostra representativa de les comunitats guixenquesmediterrànies continentals de la depressió de l’Ebre.Al seu torn, cal remarcar-hi la presència de comunitats de flora gipsícola d’interès, amb flora extraordinàriament singular, amb predomini de l’element mediterrani ibèric i espècies molt rares i endèmiques.Inclou, també, un sector important per a la conservació de les aus estepàries: bones poblacions de xoriguer petit; i també s’hi troben algunes espècies africanes de fauna invertebrada.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.