ARA SÍ anuncia que donarà suport a la investidura de Vidal i la CUP presenta un document de mínims

Joan Pla d'Ara Sí

Joan Pla d’Ara Sí

El partit liderat per Joan Pla, Ara Sí, ha anunciat aquest dijous al matí en un comunicat oficial via Facebook que el proper dia 13 donarà suport a la investidura de Jordi Ignasi Vidal, d’ERC, com a alcalde de Balaguer.

En el comunicat és diu el següent: ‘Després de reunir-nos 42 persones (direcció, integrants de la candidatura i simpatitzants), BALAGUER, ARA SÍ ha decidit, després de ser acceptat per unanimitat, que Balaguer necessita un canvi. Per tant, el proper 13 de juny BALAGUER, ARA SÍ donarà suport a la investidura de Jordi Ignasi Vidal com a alcalde de Balaguer.’

D’altra banda,  Carles Mateu, cap de llista de la CUP ha confirmat a Balaguer Televisió que aquesta tarda presentarà a Jordi Ignasi Vidal un document de mínims amb propostes de la formació, per tal de poder-li donar suport el proper dia 13 de juny en la investidura.

La CUP, que ja va confirmar que no donaria suport a la investidura del candidat de CiU i actual alcalde, Josep Maria Roigé; va trobar-se dimarts amb ERC per tal d’abordar la possibilitat d’investir Jordi Ignasi Vidal com alcalde.

En el transcurs de la reunió, la Candidatura d’Unitat Popular va deixar clar que la possibilitat que ERC obtingués els seus vots en el transcurs de la investidura no rau únicament de la voluntat de la ciutat d’obtenir un canvi d’alcalde; sinó d’aconseguir un canvi real en el govern de la ciutat que contingui mesures de participació ciutadana, transparència especialment pel que fa a l’estat econòmic i a la contractació municipal i augment de la despesa social.

Alhora la CUP també va manifestar la seva negativa d’entrar a l’equip de govern, entenent que l’entrada de dos regidors a l’equip de govern no permetria implementar el programa electoral rupturista plantejat per la candidatura i que el paper a l’equip de govern es limitaria a ser la crossa d’ERC.

Per aquests motius, la CUP-PC entregarà aquest dijous un document a ERC amb una base de mínims que condicionaran el seu vot favorable a l’alcaldable Jordi Ignasi Vidal; d’aquesta manera doncs a data de la present  encara resta per decidir la posició que prendrà la CUP-PC al debat d’investidura.

Amb els suports d’ARA SÍ i CUP però, Jordi Ignasi Vidal d’ERC no sumaria majoria absoluta, requisit per ser investit alcalde, i necessita els vots favorables d’alguna altra formació com per exemple el PSC amb el que ja s’estan mantenint converses.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.