Aquest dissabte arriba la Trobada Cultural al Monestir de Gualter

Aquest proper dissabte 20 de juliol tindrà lloc la Trobada Cultural al Monestir de Gualter, que enguany arriba a la 26ena edició, i que té la Bellpuig Cobla i el grup d’havaneres Barca de Mitjana com a actuacions destacades.

Les activitats començaran a 2/4 d’una del migdia amb una visita guiada gratuïta pel conjunt monumental de l’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter, a càrrec dels guies turístics de l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb.

Les activitats es reprendran a partir de les sis de la tarda, amb la recepció d’autoritats i visita de les diferents exposicions programades per a la ocasió. Com a novetat, les dues exposicions que es podrà gaudir a la Trobada d’eguany són les pintures acríliques de l’artista cerverí Ramon Pons, i les fotografies sobre Rapa Nui del rubinenc Joan Diez.

A 2/4 de 7 del vespre l’interior de la basílica serà l’escenari de la missa, per seguidament donar pas al concert de la Bellpuig Cobla amb una selecció de música catalana del segle XX.

Les activitats culturals tindran com a plat estrella la presentació del nou ‘Mapa il•lustrat de la Baronia de Rialb‘ per a famílies i infants, a càrrec del dibuixant barceloní Manel Esteban i Bevià, un material editat per l’Oficina de Turisme dins del pla estratègic per atreure el turisme familiar. Així mateix també s’estrenarà l’audiovisual ‘Vol 25747 a vista de drone’, una producció audiovisual elaborada per l’Antoni Canes de Gualter, i que a partir d’ara podrà ser visualitzada en les visites guiades dels caps de setmana al Monestir.

Els actes estan organitzats pel Patronat d’Amics i Protectors del Monestir de Gualter i romànic de la Baronia de Rialb, i es clouran com cada any amb la tradicional cantada d’havaneres, acompanyada a la mitja part de rom cremat, i que estarà amenitzada pel grup maresmenc Barca de Mitjana.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.