Aprovat el pressupost de l’Ajuntament de Balaguer després de desestimar-se l’al·legació de l’oposició per un defecte de forma

 width=El Butlletí Oficial de la Província de Lleida ha publicat aquest divendres l’edicte d’aprovació definitiva del pressupost de l’Ajuntament de Balaguer i els seus organismes autònoms i les plantilles de personal per a l’exercici 2018.

Tal i com informa el butlletí, el ple de l’Ajuntament va aprovar de forma inicial, en sessió extraordinària celebrada en data 31 de juliol de 2018, el pressupost general per a l’exercici 2018 i es va publicar al BOP núm. 150 de 2 d’agost de 2018 al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i a la pàgina web.

En total els comptes ascendeixen a 19.431.847,32 euros i preveuen 3,4 milions euros a inversions amb actuacions com la construcció de la planta baixa i la primera planta de l’Alberg Molí de l’Esquerrà (450.000 euros), l’arranjament del carrer Santa Maria (200.000 euros, 94.000 d’ells provinents de la taxa turística) o la peatonalització de la Zona Portalet – Muralla (260.000 euros).  En total el pressupost preveu unes 100 actuacions.

Fruit de l’acord entre ERC i la CUP-PC, el pressupost contempla mesures per ampliar la participació ciutadana i els criteris socials. Una d’aquestes actuacions és el compromís de treballar un pressupost participatiu de cara al 2019 o la reobertura de l’Escola Taller a l’edifici dels jutjats vells. També s’ha acordat la subvenció del pagament de l’IBI a famílies amb risc d’exclusió o la subvenció per canviar  de companyia de subministrament per aquelles que utilitzin energies renovables. L’acord entre les dos formacions també inclou l’elaboració d’un Pla Educatiu d’Entorn, una diagnosi de les necessitats socials a Balaguer o ajuts per materials sanitaris i medicaments per aquelles famílies més necessitades.

L’al·legació que va presentar l’oposició el divendres 24 d’agost ha estat desestimada per un defecte de forma i segons l’edicte, el pressupost ha quedat aprovat de forma definitiva.

Aquesta al·legació va ser presentada per 9 regidors de l’oposició, del grup municipal PDeCAT (5), del grup municipal socialista (3) i el regidor no adscrit Albert López (1) i pretenia reduir les inversions proposades inicialment en un global d’1.427.000 euros, així com el nou crèdit proposat, que passaria d’1.800.000 euros a 650.000 euros.

El principal motiu que s’exposava en l’al·legació presentada era que el pressupost 2018 que s’estava tramitant entraria en vigor a primers del mes de setembre, i per tant amb una vigència de 4 mesos, i que els consideraven insuficients per a la realització dels 3,4 milions d’euros d’inversions proposades.

Així doncs, amb la desestimació de l’al·legació, ha quedat publicat íntegrament el pressupost de l’Ajuntament de Balaguer i els seus organismes autònoms així com la plantilla de personal de conformitat a l’article 169 del Decret i 2/2004.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.