Alumnes de l’Escola la Noguera coneixen la ciutat amb el projecte ‘Balaguer, el meu entorn’

Els nens i nenes de 3r i 4t de primària de l’Escola la Noguera de Balaguer treballen en un projecte anomenat Balaguer, el meu entorn. L’objectiu és que els alumnes coneguin i treballin diferents àmbits de la ciutat.

Els infants parteixen del seu propi interès per investigar diferents racons balaguerins d’una forma molt activa. El punt de partida del projecte és el riu Segre al seu pas per Balaguer i el seu entorn. Passejant per la zona, aquests nens i nenes topen amb l’escultura de l’Escull situada a l’Avinguda Països Catalans i inicien la seva investigació.

Aquesta escultura creada pel balaguerí Josep Mateu l’any 1999 quan l’Ajuntament de Balaguer li demana una obra que representi la unió del territoris amb parla catalana coneguda amb l’acrònim de l’Escull és molt popular per tots els balaguerins però que sovint no tothom sap el que representa. En el marc d’aquest projecte, el propi escultor ha estat l’encarregat de descobrir tots els detalls a aquests nens i nenes.

Aquesta coneixença de l’artista balaguerí i de la seva obra acaba amb un taller perquè els nens i nenes s’enduguin una part del que han aprés a casa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.