Alumnes de l’escola Vedruna realitzen serveis comunitaris a la residència Sant Domènec

Aquestes activitats ofereixen un intercanvi generacional i a més estimulen cognitivament als avis i les àvies del centre

Els alumnes de 4t d’Eso de l’Escola Vedruna realitzen enguany un servei comunitari a la residència Sant Domènec de Balaguer. Es tracta d’una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que obliga a tot l’alumnat dels instituts i col·legis concertats de Catalunya a realitzar un seguit d’hores de Servei Comunitari entre el 3r i el 4t curs de l’ESO, que respon a la necessitat de fer una intervenció educativa més enllà de l’aula.

Els alumnes que es distribueixen de manera alternativa realitzen cada setmana tres tasques diferents, jocs de taula, informàtica i grups de conversa. Unes activitats que beneficien tant als residents com als estudiants.

Per part de la residència valoren molt positivament aquestes tasques d’intercanvi generacional que estimulen cognitivament als avis i àvies del centre.

Aquest voluntariat que forma part de la programació curricular del pla anual del centre, no només el realitzen a la residència sinó que també participen en el reforç escolar que ofereix Càritas de Balaguer i en les tasques com a vetlladors dels més petits del propi centre escolar.


Informa: Alba Cases

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.