Set alcaldes del nord del Segrià i el sud de la Noguera busquen suport per portar la banda ampla als seus municipis

 width=

Alcaldes de set municipis del nord de la comarca del Segrià i el sud de la Noguera han sol•licitat aquesta setmana suport a la subdelegada del Govern, Inma Manso, per dotar els seus municipis de servei de banda ampla. Els municipis en qüestió són La Portella, Albesa, Térmens, Menàrguens, Vilanova de la Barca i Corbins. Avui, en representació de tots ells, s’han entrevistat amb la Subdelegada l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes; l’alcalde d’Albesa, Antoni Balasch; l’alcalde de Corbins, Jaume Camarasa, i la regidora de la Portella Anna Felip.

En la trobada, la Subdelegada Inma Manso ha informat a tots ells de les ajudes que, precisament per implementar projectes de subministrament de serveis de banda ampla, convoca el Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital dins del Programa d’Extensió de la Banda Ampla de Nova Generació. Els ajuts 2017 d’aquest programa es concedeixen a empreses interessades a desenvolupar aquest tipus de projectes en localitats del medi rural, poden arribar a sufragar fins a un 50% de la inversió total necessària per a dur a terme les obres prèvies a la implementació del servei i es convocaran en les properes setmanes segons li ha indicat avui la Subdelegada.

Els alcaldes dels set municipis han contactat ja amb operadors interessats a prestar el servei als set municipis amb una població conjunta que ronda els 8.000 habitants. Les set localitats compten a més amb diversos polígons industrials des dels que operen empreses principalment del sector agroalimentari

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.