Aina Vallejo Cases: “Si controlem els nervis davant l’examen segur que tot anirà bé”

L’estudiant de l’INS Ciutat de Balaguer és una dels prop de 40.000 alumnes que avui han començat la selectivitat

Aquesta és l’escena que s’ha viscut a milers de llars catalanes aquest dimarts al matí abans que prop de 40.000 (39.775) alumnes comencessin les proves de selectivitat. La paraula maleïda en aquestes hores prèvies per a milers d’estudiants com l’Aina són els nervis que aquesta alumna de institut Ciutat de Balaguer espera poder controlar en el moment que comencin les proves.  Uns nervis que en aquest cas també són compartits amb altres membres de la família.

Focalitzar, concentrar-se i no deixar res per darrera hora. Tot i repassar apunts abans d’anar cap a les proves l’Aina admet que els darrers instants i dies els ha dedicat a repassar amb el gruix de l’estudi fet durant tot el curs escolar.

Les proves de selectivitat 2021 donaran el tret de sortida amb la prova de Llengua castellana i literatura i al llarg dels 4 dies que duraran les proves els alumnes s’hauran d’examinar d’una fase general amb cinc matèries comunes obligatòries i una matèria a escollir entre les matèries comunes d’opció del batxillerat;  i d’una fase específica voluntària en la que es poden examinar de fins a tres matèries de modalitat ( a escollir entre 22 assignatures).  Entre tantes matèries sempre n’hi ha de preferides i de temudes.

Les proves de selectivitat posen fi a un curs atípic que l’Aina admet que ha estat difícil degut a la situació sanitària.

Ara tot això ja queda endarrere i és el moment de centrar-se en unes proves que han de permetre escollir l’opció acadèmica pel curs vinent, abans però sempre és bon moment per un consell de darrera hora.

Amb els darrers preparatius i consells escoltats es hora d’anar a fer unes proves de les que  l’Aina i els 39.775 alumnes que les realitzen en podran saber la nota el pròxim 25 de juny.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.