Àger obté una subvenció per a convertir la casa del Montsec en un espai d’interès turístic

El consistori recupera patrimoni i memòria històrica local amb la restauració de l’antic safareig del Pont del Rossell

L’Ajuntament d’Àger ha rebut una ajuda del programa LEADER per fer un espai d’acollida de visitants, una oficina de turisme i sales complementàries a la casa del Montsec. La subvenció té un import de 51.459,07 euros. Mireia Burgués, alcaldessa d’Àger ha expressat que: “Des del consistori estem molt orgulloses que aquest espai, que ha estat tan desaprofitat en els darrers anys, pugui tenir una nova vida i alhora pugui ajudar a impulsar encara més el turisme del nostre municipi”.

El programa LEADER dona suport econòmic destinat a aquells projectes que dinamitzin l’activitat econòmica, la creació d’ocupació, el retorn de talent jove, l’aposta per protegir el medi ambient, o conservar el patrimoni i l’entorn natural de les àrees rurals. Són uns ajuts que es convoquen anualment i que són finançats pel Departament d’acció climàtica, alimentació i agenda rural de la Generalitat de Catalunya i el fons FEADER, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

En els darrers anys, el consistori ha sol·licitat reiteradament finançament públic per tal de poder aprofitar aquest equipament, ja sigui per al turisme, la restauració o qualsevol iniciativa que impedeixi que aquest edifici tan emblemàtic d’Àger es quedi en l’estat d’abandó en què es troba actualment i que té tant de potencial.

En aquest mateix àmbit d’incrementar el potencial turístic local, l’antic safareig del Pont del Rossell, d’important valor històric per a Àger, ha estat restaurat després de 25 anys en mal estat i sense que hi baixes aigua. “Amb aquesta remodelació Àger obté un nou atractiu turístic i recupera patrimoni i memòria històrica local”, afirma l’alcaldessa del municipi. Durant l’estiu de 2022, els joves del municipi, participants del projecte JoVa, han netejat la segla.

Aquest projecte, impulsat des de l’Oficina Jove de la Noguera i la regidoria de Joventut dels diversos ajuntaments de la Noguera, ofereix la possibilitat als joves entre 12 i 17 anys de realitzar una activitat de voluntariat durant l’estiu al servei del poble. Durant els mesos posteriors, s’han estat tapant fugues d’aigua fins que, aquest dijous, 2 de febrer, finalment s’ha donat l’aigua i l’antic safareig es troba actualment en funcionament.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.