Acord entre ERC i la CUP a Balaguer per aprovar el pressupost 2018

L’equip de govern de l’Ajuntament de Balaguer i la CUP-PC han arribat a un acord per tirar endavant els pressupostos d’aquest any. Així ho han explicat aquest dijous Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer, i Carles Mateu, regidor de la CUP. Vidal ha volgut agrair el suport i la implicació de la formació anticapitalista i ha destacat que es tracta d’un pressupost ambiciós però també sensat.

Per la seva banda, Carles Mateu, ha destacat que sempre han tingut predisposició de diàleg i que en aquest pressupost, que han treballat amb l’equip de govern, han pogut introduir diverses actuacions per tal d’ampliar la participació ciutadana i els criteris socials.

Una d’aquestes actuacions és el compromís de treballar un pressupost participatiu de cara al 2019 o la reobertura de l’Escola Taller a l’edifici dels jutjats vells. També s’ha acordat la subvenció del pagament de l’IBI a famílies amb risc d’exclusió o la subvenció per canviar  de companyia de subministrament per aquelles que utilitzin energies renovables. L’acord entre les dos formacions també inclou l’elaboració d’un Pla Educatiu d’Entorn, una diagnosi de les necessitats socials a Balaguer o ajuts per materials sanitaris i medicaments per aquelles famílies més necessitades.

En total els comptes ascendeixen a 19.431.847,32 euros i preveuen 3,4 milions euros a inversions amb actuacions com la construcció de la planta baixa i la primera planta de l’Alberg Molí de l’Esquerrà (450.000 euros), l’arranjament del carrer Santa Maria (200.000 euros, 94.000 d’ells provinents de la taxa turística) o la peatonalització de la Zona Portalet – Muralla (260.000 euros).  En total el pressupost preveu unes 100 actuacions.

Amb el suport de la CUP, ERC suma així dos vots als dels seus cinc regidors i al de l’edil de Balaguer Ara Sí, que recolza el govern municipal. En total són 8 vots assegurats i per aconseguir l’aprovació del pressupost es requeriria encara un altre suport o com a mínim una abstenció. Vidal ha explicat que també ha parlat amb el regidor no adscrit, Albert López, del que ha destacat que en principi no havia manifestat la voluntat de bloquejar els comptes.

Els pressupostos, encara pendents d’aprovació, se sotmetran a debat del ple municipal en l’última sessió abans de les vacances, convocada per dimarts vinent.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.