L’AC Natzarens de Balaguer ultima els preparatius de la processó de Divendres Sant

L’Associació Cultural Nostre Pare Jesús i Maria Santíssima dels Dolors de Balaguer ja prepara la quarta processó de Divendres Sant, una antiga tradició, recuperada a la ciutat després de 50 anys sense celebrar-se.

La processó es consolida a la ciutat i aquest any arriba carregada de novetats. Una de les principals és el canvi de recorregut, que passarà per carrers principals de la ciutat com el Passeig de l’Estació, l’església del Sagrat cor, el carrer Urgell fins al pont de sant miquel i pels carrers del pont i d’Avall fins arribar a l’església de Sant Josep. Aquest canvi és una mostra d’agraïment a qui col·labora en fer possible aquesta processó.

A més, estrenen nou estendard que actualment s’està confeccionant i estarà a punt per Setmana Santa. I la Mare de Deu dels Dolors lluirà enguany un element molt especial després d’una aportació arribada de Sevilla.

Recentment l’associació ha inaugurat un nou local situat a la plaça Mercadal amb atenció al públic els dilluns i dimecres per la tarda.

Els tres dissabtes previs a Setmana Santa la confraria munta una parada aprofitant el mercat setmanal on es poden comprar diferents articles i espelmes per a la processó de divendres Sant.

La processó que tindrà lloc el proper 30 de març a les 22h estarà formada per dos trams. El primer, anomenat el tram del Senyor està format per la creu de guia, fanals, penitents encaputxats, l’estendard, el pas del sepulcre, autoritats i els armats. El segon s’anomena de la Verge i el formen la creu parroquial, el Sens Pecat, les xulones i el pas de la Verge dels Dolors. En total hi participaran un centenar de persones.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.