Àger celebra la Festa dels Tres Tombs aquest cap de setmana

L’edició d’enguany ja ha superat el nombre d’inscrits de l’any passat i comptarà amb diferents activitats al llarg del dissabte

Àger acull aquest dissabte, 4 de març, la VI Festa dels Tres Tombs, una festa popular que posa en valor la pagesia i la vida rural i que antigament servia per beneir el bestiar que feinejava al camp perquè les collites i els ramats fossin abundants. L’edició d’enguany ja ha superat el nombre d’inscrits de l’any passat i comptarà, entre altres activitats, amb un esmorzar popular, una gimcana i el tradicional recorregut dels Tres Tombs pel municipi.

Els actes començaran a partir de les 9 amb un esmorzar popular al camp d’aterratge. A les 10.30 hores, tindrà lloc la gimcana que, en aquesta edició, consta de proves d’habilitat a cavall i està organitzada per l’hípica “Vall d’Àger”. A les 11.30 hores, començarà la benedicció dels tractors i dels animals de companyia, des del mateix camp d’aterratge. Tot seguit, a les 12 del migdia, tindrà lloc el tradicional recorregut dels Tres Tombs pel municipi d’Àger. A més a més, per tots els participants, hi haurà un obsequi i esmorzar gratuït. Després, es farà un vermut a la placeta dels jubilats, acompanyat d’un dinar al local social del poble. Per acabar la jornada, a les 17 hores de la tarda, s’ofereix un ball de tarda amb el Grup Jalaysa.

“Animem a tothom a formar part de la VI Festa dels Tres Tombs d’enguany. És important posar en valor les feines del camp i no oblidar les tradicions locals.”,  ha expressat l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués. La Festa dels Tres Tombs és una iniciativa de l’Associació 3 Tombs Àger en col·laboració amb el consistori, que se celebra des de l’any 2016.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.