500 atletes afrontaran el repte de la 10a Montsec Ultra Trail

Se celebra els dies 5 i 6 d’abril en les distàncies de 96, 45 i 21 km, i es puntuable per participar a la Ultra Trail del Montblanc

La vicepresidenta de la Diputació, Sandra Castro; l’alcalde de Guàrdia de Noguera, al municipi del Castell de Mur, Miquel López; el president del Club Atlètic Ultra Lleida i director de la cursa, Dani Delgado, i els membres del mateix club, Albert i Joan Queralt, han participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la desena edició de la Montsec Ultra Trail (MUT), que se celebrarà a Guàrdia de Noguera i Àger els dies 5 i 6 d’abril en les distàncies de 96, 45 i 21 km.

La MUT transcorre per camins i senders de muntanya de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà amb l’objectiu d’efectuar-la en una sola etapa, o non-stop, amb un temps màxim de 26 hores, en el cas de l’Ultra Trail, i 12 hores, per la Marató i Mitja/Marxa, amb el suport de punts d’avituallament sòlid i líquid cada 10 km.

“Serà un moment ideal per a tots aquests atletes i esportistes de muntanya que participin a la cursa per gaudir dels nostres paisatges, dels de la Noguera i el Pallars Jussà”, ha ressaltat Sandra Castro.

En aquesta línia s’ha manifestat Miquel López, que ha assenyalat que es tracta de la primera vegada que la cursa surt des del municipi de Castell de Mur i que la carrera permet vertebrar dues comarques, fent-les presents entre els participants.

La sortida de la Ultra Trail es farà a les 00.00 hores del 6 d’abril; la de la Marató, a les 9.00 hores, i la de la Mitja/Marxa, a les 9.15 hores. La sortida de l’Ultra, es farà des de Guàrdia de Noguera, mentre les de la marató i la mitja es faran des del Càmping Vall d’Àger. L’organització té prevista l’arribada del primer corredor de la Mitja a les 11.15 hores, aproximadament; a les 13.15 hores, del primer participant de l’Ultra Trail, i a les 14.00 hores, del primer de la Marató.

Donades les seves característiques tècniques, s’atorga al recorregut llarg de la MUT la qualificació puntuable per participar a la Ultra Trail del Montblanc, considerada el ‘campionat del món’ de l’especialitat.

S’espera la participació d’uns 500 atletes d’arreu de Catalunya i l’Estat espanyol, França, Itàlia, Andorra, Dinamarca, Polònia, i fins i tot de l’Uruguai o Argentina. Entre els inscrits destaca l’andorrà Lluís Sanvicente; el balaguerí Carlos Bartrina, o el recent guanyador de la Transgrancanaria, el romanès Raul Butaci, entre d’altres. Respecte anteriors edicions s’ha incrementat el nombre d’atletes femenines a la mitja i la marató en un 15%, mentre que ha baixat la de la trail. Així, hi haurà 250 participants a la mitja; 205 a la marató i 90 a la ultra.

A més, l’organització compta amb la col·laboració d’un equip de voluntariat de 85 persones, en tasques d’organització que van des dels d’avituallaments, el suport tècnic de marcatge o l’assistència durant la cursa.

En totes les edicions, l’objectiu és assolir un repte esportiu i muntanyenc, a més de gaudir de paisatges i racons insòlits per la comarca de la Noguera i el Pallars Jussà, camins de la Serra del Montsec, Serra del Montsec d’Ares i de l’Estall, Àger, Alsamora, Rúbies, Castell de Mur i per l’entorn natural del congost de Mont-rebei. Tot plegat, una de les rutes més espectaculars de Catalunya, tal i “segurament la més dura que s’organitza a la península ibèrica”, ha assegurat Dani Delgado.

A banda de la cursa esportiva s’ofereix un programa d’activitats, visites culturals, excursions, o simplement la possibilitat d’anar seguint el recorregut marcat en els diferents punts de control i avituallament de la cursa.

Es proporciona també una relació dels allotjaments i restaurants de la comarca, que acolliran, durant els dies de la cursa, tots els participants, acompanyants i l’equip de voluntaris.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.