40 alts càrrecs del món local lleidatà es formen per a incorporar la perspectiva de gènere en el lideratge polític

El curs, organitzat per l’Institut Català de les Dones i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, forma part del Pla Director de Formació en Equitat de Gènere de Catalunya

Formació en gènere a alts càrrecs electes de Lleida

El delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré, acompanyat de la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (OCD) a Lleida, Carme Castelló, va inaugurar aquest dilluns al matí el curs “La perspectiva de gènere, estratègia per dissenyar les polítiques públiques al s. XXI”.

40 alts càrrecs del món local lleidatà van participar en aquest curs que té per objectiu impulsar un lideratge polític amb consciència de gènere per avançar en una societat més justa i igualitària.

Les persones participants pertanyen a les comarques del Segrià, Pallars Sobirà, Noguera, Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues, Segarra, Alt Urgell,Pallars Jussà, i son representants dels municipis de Cervera, Guissona, Montferrer i Castellbó, Menàrguens, Balaguer, Corbins, Bellpuig, Ivars d’Urgell, Tàrrega, Tírvia, Els Alamús, Sort, Tremp, Lleida, Gimenells i Pla de la Font, Cogul, Alcoletge, Puigverd de Lleida, Torre de Cabdella, Bellvís, Alcarràs, Àger, i Alt Àneu.

L’experta Mònica Gelambí va aprofundir al llarg de 3 hores sobre la legislació d’igualtat de gènere i per a l’erradicació de la violència masclista, les eines i estratègies per al disseny de polítiques públiques, i els recursos i els serveis per actuar en aquests camps.

El curs s’adreça a càrrecs polítics amb responsabilitat en els consistoris i s’imparteix a tots els territoris i forma part del Pla Director de Formació en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020, que té per objectiu fer arribar la formació d’una manera tranversal als diversos col•lectius professionals que participen en polítiques públiques. La formació del Pla considera tres col•lectius prioritaris: l’alta direcció i la línia de comandament, els i les professionals dels circuits de violència masclista, i els referents d’igualtat de cada Departament i de les altres administracions públiques.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.