La 2a marxa de l’Esparver Cendrós de Bellcaire d’Urgell es va estrenar al projecte Marxa.Cat amb 150 participants

 width=

La Marxa de l’Esparver Cendrós va celebrar el passat diumenge la seva segona edició, en què s’estrenava dins el projecte Marxa.cat de marxes saludables de Ponent. Ho va fer aplegant 150 participants entre les seves dos propostes de recorregut.

El Club Centre Excursionista Bellcaire d’Urgell (CEBU), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellcaire, eren els organitzadors de la jornada, que oferia dues distàncies sense cap mena de dificultat tècnica, una de 19 kilòmetres i l’altra d’11. Els dos recorreguts, gairebé íntegres per camins de terra, tenien el seu punt de sortida i arribada al Poliesportiu Municipal de Bellcaire i transitaven per camins del terme i part de Vallfogona de Balaguer, amb trams caracteritzats per un paisatge de conreus, canals i sèquies.

La inscripció incloïa els drets de participació a la Marxa, avituallaments líquids i sòlids durant la prova, avituallament a la meta, dutxes i vestuaris, bossa i assegurança i assistència mèdica. El club CEBU és un centre excursionista força jove, però que ja compta amb 120 socis i una activitat molt arrelada a la vida esportiva de Bellcaire d’Urgell.

Un calendari amb nou marxes

El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l’any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l’esport i l’alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l’entorn. El circuit pretenia donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d’identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l’esport i la vida saludable, el circuits reduïts i sense dificultats, l’escassa presència de sucres i l’adopció d’esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les nou marxes que formen el calendari són:

  • Marxa de la Boira (14 de gener)
  • Marxa Senderista del Baix Segre (11 de març)
  • Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons (18 de març)
  • Marxa Popular del Segrià (8 d’abril)
  • Marxa Popular del Baix Sió (22 d’abril)
  • Marxa Mascançà (27 de maig)
  • Marxa de l’Esparver Cendrós (16 de setembre)
  • Marxa Solidària pel Pla de Ponent (7 d’octubre)
  • Marxa de Tardor del Baix Set (28 d’octubre)

Podeu trobar més informació i fer la vostra inscripció a: www.iter5.cat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.