200 participants a la Marxa de l’Esparver Cendrós de Bellcaire d’Urgell

La jornada s’emmarcava dins el projecte Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, i concretament encetava el cicle de tardor de les mateixes.

Un total de 200 participants s’han donat cita a la tercera edició de la Marxa de l’Esparver Cendrós de Bellcaire d’Urgell. La jornada s’emmarcava dins el projecte Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, i concretament encetava el cicle de tardor de les mateixes.

Organitzada pel Club Centre Excursionista Bellcaire d’Urgell (CEBU), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellcaire, la marxa s’ha posat en moviment a les 9 del matí des de la plaça de l’Ajuntament. Els participants han pogut optar entre dos distàncies sense cap mena de dificultat tècnica: una de 20 kilòmetres i l’altra d’11 amb uns desnivells acumulats de 259 metres i 150, respectivament. Els recorreguts transitaven gairebé íntegrament per camins de terra i paisatges de conreus, canals, trinxeres i sèquies, i per primer cop s’ha circulat per la serra d’Almenara, en un trajecte que ha transitat pels municipis de Bellmunt, Montgai, la Sentiu de Sió i La Ràpita, i en el que es s’ha pogut gaudir d’un espai natural declarat, que té una fauna i una botànica molt concreta, com el mateix esparver cendrós, que s’estableix en aquesta zona durant la primavera i l’estiu.

La marxa no tenia caràcter competitiu i estava oberta a caminants i atletes, però no a ciclistes. Els inscrits han disposat d’avituallaments líquids i sòlids durant la prova, avituallament a l’arribada, dutxes i vestidors, bossa del caminador, assegurança esportiva del dia i ambulància.

Un calendari amb deu marxes

El projecte Marxa.cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l’any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l’esport i l’alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l’entorn. El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d’identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l’esport i la vida saludable, el circuits reduïts i sense dificultats, l’escassa presència de sucres i l’adopció d’esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les marxes que formen el calendari són:

  • Marxa de la Boira (13 de gener)
  • Marxa Senderista del Baix Segre (17 de març)
  • Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons (31 de març)
  • Marxa Popular del Segrià (7 d’abril)
  • Marxa Popular del Baix Sió (21 d’abril)
  • Marxa Mascançà (9 de juny)
  • Marxa Popular Saludable Riupedrós Vilaller (14 de juliol)
  • Marxa de l’Esparver Cendrós (29 de setembre)
  • Marxa Solidària pel Pla de Ponent (6 d’octubre)
  • Marxa de Tardor del Baix Set (27 d’octubre)

Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.