VII Jornada d’Implantació del Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil

 width=Aquest dissabte s’ha celebrat la VII Jornada d’Implantació del Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil, organitzada pel Consell Comarcal de la Noguera amb la col·laboració dels cossos de Bombers, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals.

La jornada s’ha consolidat com un punt de reunió entre els cossos professionals que actuen en matèria de Protecció Civil i els voluntaris que hi col·laboren. Entre els participants van assistir-hi integrants de les Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Balaguer i Montgai,  voluntaris de les ADF Sant Mamet, Mig Segre i Noguera Oest, membres del DYA Lleida i integrants dels parcs de bombers voluntaris d’Artesa de Segre i Àger.

La part teòrica, que es va fer al Consell Comarcal de la Noguera, va consistir en una xerrada dels cossos de Bombers i Agents Rurals, on es van analitzar les claus de la campanya forestal 2017 i es van repassar els incendis de la campanya 2016 a la comarca i les seves causes. La Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra va explicar les seves funcions, la formació que reben i el cas de la recerca d’un cos a la comarca de la Noguera.

La part pràctica de la jornada es va desenvolupar al pantà de Sant Llorenç de Montgai i va consistir en una mostra de material amb explicacions del seu ús per part de la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra, i espectaculars demostracions de diferents tipologies de rescat al medi aquàtic.

Les jornades van cloure amb un notable èxit d’assistència i amb una alta participació en la part pràctica.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.