Una xerrada sobre el càncer de mama clou el cicle ‘La salut, un problema de tots’

Una conferència sobre el càncer de mama va servir aquest dijous per clausurar el cicle de conferències ‘La salut, un problema de tots’, organitzada pel Centre Llatinoamericà de Lleida en la col·laboració amb l’Ajuntament de Balaguer. Més d’un centenar de persones van assistir a aquesta quarta xerrada, que es va fer al casal de Lapallavacara de Balaguer.

La doctora Maria Pilar Biendicho va explicar al públic, majoritàriament dones, què és el càncer de mama, com prevenir-lo, la detecció, el tractament i la post malaltia. Segons Biendicho, una de les millors eines de prevenció és dur una bona alimentació i fer exercici de manera periòdica, així mateix es va facilitar als assistents una llista dels aliments que han demostrat ser eficaços en la prevenció i lluita contra el càncer, com ara el te verd, la magrana, les nous, l’all, la tomata o el tofu. Pel que fa a la detecció, Biendicho va insistir en la necessitat de fer autoexploracions de pit i revisions ginecològiques periòdiques.

A banda del càncer de mama, durant aquestes conferències s’ha tractat de l’ictus, la fibromiàlgia i la hipertròfia benigna de pròstata.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.