Trencant estereotips: Professions d’homes i de dones?

Veure una dona treballant en un taller o un home en una infermeria potser sorprèn, però ja no és tan estrany. El mite de les professions d’homes i dones s’ha anat diluint i cada vegada trobem més paritat en els llocs de treball. Avui coneixem el cas de la Roser i el Gerard, una soldadora i un infermer.

Ella és la Roser i treballa en un taller mecànic. Ell és el Gerard i treballa d’infermer en un hospital. Treballen en entorns on la majoria dels seus companys són del sexe contrari. Tots dos trenquen amb l’estereotip de les feines d’homes i de dones.  El Gerard fa 10 anys que s’hi dedica i ja es va trobar en una situació curiosa tan bon punt va entrar a la facultat.

Antigament en la seva feina només s’hi havia dones. Ho hem vist en moltes pel·lícules on la dona té el paper d’infermera i l’home el de metge. El Gerard confessa que encara avui sovint el confonen amb el metge o el zelador.

La imatge de la dona sempre s’ha vinculat al cuidat de la llar, els nens o les persones grans. El Gerard creu que és per això que a la dona se li atribueixen aquest tipus de feines.

La Roser no ho ha tingut tan fàcil. El fet de ser una dona que treballa en un taller mecànic ha despertat la curiositat de companys i clients.

Des de petita va créixer entre neumàtics i motors. Treballa al taller del seu pare des dels 15 anys i quan buscava la seva primera feina tenia clar que havia de ser aquí.

Reconeix que la miren diferent i que se sent més cuidada per alguns companys de professió, però que això no li treu mèrit i que està al mateix nivell que els seus companys.

El Gerard assegura que no ha tingut mai inconvenients pel seu sexe, els homes en el paper d’infermers són cada dia més habituals i a molts això ja no els resulta estrany .

La Roser creu que el seu paper és més complicat i ha tingut més feina l’hora de reïvindicar-se en el seu lloc de treball.

Amb el temps la Roser s’ha guanyat el respecte dels seus clients. La feina de cada dia l’ha fet valer com a professional, més enllà del seu gènere. El Gerard ha demostrat que a l’infermeria no es discrimina per sexes i que hi caben homes i dones. A Balaguer ja hi ha dos persones que han demostrat que no hi ha barreres de sexes quan es tenen ganes de treballar.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.