Tots els CAP de Lleida permeten accedir als pacients a la seva història clínica per Internet

CAP de Balaguer (Autor: Aj. Balaguer)

CAP de Balaguer (Autor: Aj. Balaguer)

Tots els pacients de Lleida majors d’edat tindran la possibilitat a partir d’aquest mes d’abril de sol·licitar l’accés via internet a una carpeta personal de salut que conté les dades bàsiques del seu historial mèdic i que al llarg dels pròxims mesos n’anirà ampliant el contingut. És el lloc web lamevasalut.gencat.cat, que de moment inclou les dades dels informes mèdics (com per exemple anàlisis o ecografies), vacunes rebudes, diagnòstics sobre els problemes de salut patits i el pla de medicació (receptes) actiu.

També ofereix altres serveis com gestionar des d’aquí la programació de visites al metge o a la infermera del CAP o sol·licitar cita per al centre de vacunes internacionals.

El delegat de Salut, Josep Pifarré, i la responsable d’atenció al ciutadà de l’ICS a Lleida, Marta Beberide, recorden que aquest projecte es va posar en marxa fa uns mesos com a pla pilot a les àrees bàsiques de salut (ABS) de Tàrrega, Cervera, Agramunt i Ponts, a més de la de Tremp.

En les últimes setmanes, se li han afegit la resta d’ABS del Pirineu i en les pròximes faran el mateix la resta de les del pla, incloses les de Lleida ciutat.

Per poder accedir a aquesta “carpeta personal” només cal disposar de correu electrònic i telèfon mòbil i fer la sol·licitud al CAP corresponent presentant la targeta sanitària individual i el DNI. Una vegada firmada la petició, el pacient rep al mòbil un SMS amb la clau d’accés per activar l’enllaç que li arribarà paral·lelament al seu correu electrònic.

Segons Pifarré, aquest sistema suposarà un “canvi de model”. “Serà un abans i un després, una cosa similar al que ha succeït amb les entitats bancàries, en les quals fins fa uns anys tots els tràmits es feien a les sucursals i ara molts es fan per internet”, va dir.

Tant Pifarré com Beberide també han destacat que aquest servei encara es troba en una fase inicial i que anirà ampliant el seu contingut de forma progressiva. En aquest sentit, Beberide ha indicat que està previst que la regió sanitària de Lleida sigui la primera on en aquest aplicatiu també es consignaran les visites a l’especialista. Així mateix, i igual que Pifarré, ha assegurat que més endavant està previst que pugui utilitzar-se per a e-consultes, de manera que el pacient pugui interactuar amb el seu facultatiu via internet.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.