Térmens inicia els treballs de recuperació del molí medieval

L’Ajuntament de Térmens ha iniciat la primera fase de les tasques de recuperació de l’antic edifici del molí medieval del municipi situat a la riba esquerra del riu Segre. Des del consistori es va apostar per recuperar aquest molí de farina documentat des de finals del segle XII i el passat estiu es van dur a terme diverses tasques d’eliminació de la vegetació que el cobria on es va descobrir que una gran part d’aquest edifici s’havia convertit en un niu de metralladores que formaven part de la zona defensiva que s’havia construït a Térmens durant el front del Segre.

Aquesta actuació forma part del projecte de conservació i restauració que permetrà recuperar el complex de l’antic molí santjoanista sota la categoria de bé d’interès local. A més, recentment es van identificar un seguit d’imatges del fotògraf Francesc Boix, que complementen la troballa del molí.

Cal recordar que aquesta actuació és possible gràcies a la subvenció de prop de 30.000 euros concedida pel Fons Leader. El cost total del projecte és d’uns 60.000 euros i l’Ajuntament de Térmens preveu finalizar les obres abans del 30 de juny, recuperant així part del seu patrimoni històric.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.