Solucionar el present

Sergi Nunes

El dia tres de novembre es va presentar un pla estratègic per la cultura de la ciutat. Un pla encarat al futur de la ciutat, la veritat, una magnífica idea amb propostes fetes per la ciutadania de Balaguer. Però potser seria millor centrar-se en el present i en l’avui.

I avui en dia som una de les ciutats de Catalunya amb més contagis de Catalunya i si no solucionem aquest problema d’actualitat, el futur pinta negre. Amb sectors arruïnats com l’hostaleria, l’esportiu o l’estètica serà difícil fer avançar una ciutat on el 80% de les empreses estan al sector serveis.

Tenim una ciutat en aquest país, Madrid, on no s’ha castigat tant al sector de l’hostaleria i, on ha pogut baixar la corba de contagis amb la restauració oberta. La veritat, m’agradaria que ho haguessin fet aquí, a Catalunya, on encara estic esperant algun polític que surti en defensa del sector hostaler i no el criminalitzés per l’augment dels contagis, com ho han fet. L’únic partit que ha fet referència i ha sortit en defensa del sector ha estat Ciutadans. El propi sector ha fet de policia sanitària, fent recordar i acomplint les normes sanitàries amb cada client que entrava per la porta. Un sector on només hi ha hagut el 3% dels contagis en tot el país, no és culpable.

Sectors com l’esportiu, l’hostaler, l’estètic són la definició de Balaguer, una ciutat del sector serveis i on és molt complicat fer la feina telemàticament com demana el govern català, el qual no ha donat solucions per aquestes petites ciutats. Ara bé, la Paeria tampoc ha pogut solucionar els problemes o actes incívics de la societat més incívica. Tan sols cal fer un passeig per la zona de l’escola del Mont-Roig a partir de les 18h de la tarda i podran veure carreres de cotxes, amb la companyia de l’alcohol, les drogues i grups de persones sense respectar cap mesura sanitària -mesures que, segurament en un bar o restaurant haurien d’acomplir- que, molt probable després se’n van a casa d’algun amic a continuar la festa i on es poden ajuntar més de 6 persones, de ben segur.

També m’agradaria saber si la Paeria ha continuat fent la desinfecció de les zones on hi ha més afluència de ciutadans, com són les zones dels supermercats o zones comercials i zones de les residències. En la primera onada ho van fer i, en aquesta segona? Han continuat donant aquest servei? Crec que la Paeria pot lluitar i donar serveis per poder frenar aquest augment de contagis i poder tornar a la nova normalitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.