Ni tan bons ni tan dolents

Sergi Nunes

El passat dimarts es va fer viral un vídeo on la policia local de Balaguer detenia a un menor i feia ús de la força ja que el jove es veia molt alterat.
La detenció es va produir per la infracció del jove en travessar el carrer per on no hi havia un pas de vianants, obligant a un automòbil de la policia a frenar de cop. En conseqüència, la policia local va cridar per informar de la imprudència al jove, qui a part portava la mascareta mal col·locada. Segons els agents, el noi els va increpar i es va alterar bastant, arribant inclús a espènyer un agent, fet que va portar a la detenció del jove.
Les detencions es poden fer de moltes maneres, però quant el detingut es resisteix o no vol cooperar, els agents han de fer servir la força per poder detenir a la persona. És curiós com sempre són els mateixos perfils de gent que tenen problemes amb els cossos i forces de l’Estat. No oblidem que un agent de policia està treballant i està fent efectives les lleis per mantenir l’ordre social.
Tampoc podem oblidar que per damunt dels agents hi ha l’inspector o cap i, més amunt, el polític que toqui en aquell moment. Sabem que a Balaguer falten efectius per poder fer la feina diària de la Policia Local i garantir la seguretat dels balaguerins i balaguerines, sobretot a la nit, on haurien de ser tres efectius policials i només s’hi compta amb dos. Fins fa poc tampoc han tingut roba nova per poder treballar i molts agents s’han hagut de pagar ells mateixos les botes de la feina. També han hagut de pagar les armilles antibales per poder treballar amb més seguretat.
Sempre he dit el mateix: si vols treballadors contents i motivats, fes-li saber que són importants i necessaris per al servei de la ciutat. Que tinguin la roba adequada i el material necessari per poder treballar i no material vell i en desús com fins fa poc passava amb les armes de foc descatalogades. O amb el fet que només disposin d’un impermeable per a tot el cos policial. Fes-los saber que són importants
Ni uns són tan bons ni els altres són tan dolents.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.