Els reptes i oportunitats de la pagesia del segle XXI, eix central de la jornada d’Unió de Pagesos

Reptes i oportunitats de la pagesia del segle XXI, aquest ha estat l’eix central de la jornada tècnica organitzada per Unió de Pagesos, aquest divendres a Bellcaire d’Urgell, on s’hi han aplegat més d’una desena de professionals del sector.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer novetats i eines per millorar la productivitat, en un moment en que els consumidors són molt exigents. A més, és un punt de trobada entre pagesos i una oportunitat perquè la societat conegui la tasca que es realitza des del sector.

Durant el matí s’han tractat qüestions com els avantatges del compost orgànic en l’agricultura convencional i ecològica i la producció d’aliments al segle XXI des de la perspectiva de Bellcaire d’Urgell. Francesc Reguant, economista especialitzat en agroalimentació, ha fet referència a la situació privilegiada d’aquesta població ja que disposa de l’element principal, l’aigua. En aquest cas, el repte de la pagesia es donar resposta als problemes mediambientals.

El sector agrari català tot i tenir sovint una manca de recursos es capaç de liderar en certes produccions. Aquestes jornades donen la oportunitat d’orientar per seguir treballant i millorant en el sector.

 

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.