Rafa Melero explica la seva experiència com a escriptor a la biblioteca d’Artesa de Segre

La Biblioteca d’Artesa de Segre  Joan Maluquer i Viladot va rebre aquest dimecres al vespre l’escriptor Rafa Melero. L’autor  va presentar en societat el llibre Ful el qual molts dels assistents havien pogut llegir en el club de lectura de l’equipament del municipi de la Noguera i amb el que l’escriptor barceloní ha guanyat el premi Cartagena Negra.  Ful és el tercer dels quatre llibres publicats per Melero. Investigador del cos de Mossos d’Esquadra de professió, l’autor es va endinsar al món de l’escriptura amb la voluntat d’explicar l’experiència d’aquest departament del cos policial.

Amb el llibre Ful,  Melero fa un pas més en el seu bagatge coma escriptor i per primer cop basa una de les seves publicacions amb el punt de vista del delinqüent.  Un llibre escrit, gairebé en la seva totalitat, amb primera persona i que més enllà del sentit policíac de la novel·la també transmet valors socials.

EL debut de Melero en el món de la literatura es va realitzar l’any 2014 amb el llibre La ira del Fènix amb l’aparició per primer cop del sergent Xavi Masip, personatge que ha protagonitzat dos llibres més de l’escriptor. L’experiència de Melero al cos policial l’ha ajudat a fer un relat més verídic però en cap cas les seves vivències professionals ha servit per inspirar cap de les seves novel·les.

Amb la xerrada col·loqui de l’escriptor es posa fi al cicle de tardor de la biblioteca basat en la temàtica policíaca, en aquest sentit la biblioteca també acull, des de començament de mes, l’exposició “Disparo al autor” d’Ana Portony. La mostra és un conjunt de 17 retrats fotogràfics de conegut autors de novel·la negra complementats amb una mostra bibliogràfica d’aquest autors.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.