Tot a punt per la 5a Processó de Divendres Sant

La confraria Nostre Pare Jesús i Maria Santíssima dels Dolors de Balaguer es prepara per la cinquena processó  de Divendres Sant, una antiga tradició que es va recuperar a la ciutat després de 50 anys sense celebrar-se.

La processó, que estarà encapçalada per la creu de guia des de l’església de Sant Josep, comptarà amb un nou pas amb la imatge barroca més antiga de la ciutat de Balaguer, el Crist crucificat que s’ha restaurat recentment i que serà la peça estrella d’enguany.

Pel que fa al recorregut, es conserva el mateix que en l’edició anterior passant per carrers principals de la ciutat com el Passeig de l’Estació, l’església del Sagrat cor, el carrer Urgell fins al pont de Sant Miquel i pels carrers del Pont i d’Avall fins arribar a l’església de Sant Josep.

La processó que tindrà lloc el proper 19 d’abril a les 22h estarà formada per dos trams. El primer, s’anomena el tram del Senyor i està format per la creu de guia, fanals, penitents encaputxats, l’estendard, el pas del sepulcre, autoritats i els armats, i el segon tram anomenat de la Verge, el formen la creu parroquial, el Sens Pecat, les xulones i el pas de la Verge dels Dolors.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.